ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Küçük başkan halkın beklentisini seslendirdi
Küçük başkan halkın beklentisini seslendirdi
Oltu’da Milli coşku doruktaydı
Oltu’da Milli coşku doruktaydı
Tanfer: ‘TBMM egemenliğimizin kalesidir’
Tanfer: ‘TBMM egemenliğimizin kalesidir’
Pasinler'de Dadaş torunları milli coşkuda buluştu
Pasinler'de Dadaş torunları milli coşkuda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
18 Aralık 2018 Salı - 01:56

'Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz, ister Almanya olsun ister İngiltere olsun ister Amerika Birleşik Devletleri olsun. Bu kadar çok net ve açıktır" dedi.

 Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz, ister Almanya olsun ister İngiltere olsun ister Amerika Birleşik Devletleri olsun. Bu kadar çok net ve açıktır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2014-2018 yılında 10 bin 771 Akdeniz ve Ege'de can verdiğini belirterek, bunların kimisinin 3 aylık, kimisinin 6 aylık, kimisinin 20 yaşında, kimisinin yaşlı, 60-70 yaşında olduğunu ifade etti.

Soylu, şu anda Deyr el Zor'da DEAŞ'la PYD'nin ve PKK'nın petrol taşıma pazarlığının olduğunu belirterek, "Bu pazarlığı sinsi bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri izliyor ve buradan kendi payına düşeni beklemeye çalışıyor; bu, çok nettir. Bu tabloyu görmeden ne Türkiye'yi tahlil edebiliriz ne de önümüzdeki meselelere bakabiliriz. Bugün Hükûmetimizin ortaya koyduğu bütün felsefe, ortaya koyduğumuz bütün politikalar, gerçekleştirdiğimiz bütün adımlar bu fotoğrafa bu güzel ülkeyi, bu memleketi. AK Partimizin, Cumhurbaşkanımızın ve arkadaşımızın can siparane bir mücadeleyi ortaya koymasının, Cumhur İttifakı'nın bu meselede canhıraş bir şekilde buna destek vermesinin temel sebebi şudur: Bu ülkeyi birileri teslim almaya çalışıyorlar, oyunu kurmaya çalıştılar ama biz bu oyuna müsaade etmedik. Bakın, Irak'ın kuzeyinde, sözde bir referandumla beraber yeni bir devlet kurmanın eşiğine gelen ve bunu bir şekilde hem tahrik eden hem de destekleyenlere karşı aslında tarihin oyununu İran'la, Irak'la hemen bir araya gelerek biz kurduk. Şunu çok net söyleyeyim: Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz, ister Almanya olsun ister İngiltere olsun ister Amerika Birleşik Devletleri olsun. Bu kadar çok net ve açıktır" dedi.

KADIN CİNAYETLERİ

Kadın cinayetlerine ilişkin olarak Soylu, Türkiye'de geçen yıl kadın cinayetlerinin 353 olduğunu belirtti. Soylu, "Bu yıl 1 Aralık itibariyle 245 olmuştur ve yüzde 22 azalmıştır. Bir milyon nüfusa düşen kadın cinayetinde Türkiye 26 ülke arasında 3.8 oranıyla 19 sıradadır. İngiltere ve Hollanda, 3.9, Fransa 4.1, Almanya 5.1" şeklinde konuştu.

CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'in polis memurlarına 3600 ek göstergeyi hatırlatması üzerine İçişleri bakanı Süleyman Soylu, "Hanımefendi, ben gülmüyorum. Arkadaşlarınız beni iyi tanırlar. Yani eğer benimle böyle bir konuşma içerisine girecekseniz benim o konuşmalarda mahir olduğumu bilirler. Lütfen ben bu meselemi anlatayım" ifadelerini kullandı.

53 HUZUR UYGULAMASI

Soylu, 53 huzur uygulaması yaptıklarını aktararak, "2018 yılı içerisinde ve burada çeşitli suçlardan aranan 37 bin 736 kişi yakalandı, 40 bin kilo uyuşturucu yakalandı ve birçok suç unsuru ele geçirildi. Ama önemli bir şey var: Asayişle ilgili aydınlatma oranlarını yüzde 38'den yüzde 45'e, milletimizin daha huzurlu bir şekilde yaşaması için. Organize suçlarla mücadelede sadece 2018 yılında -altını çizerek söylüyorum ve bunu iftiharla söylüyorum- 275 suç örgütü çökertildi, bunun 5'i de ulusal bazdaydı. Yine ifade etmem gerekir ki bir nokta daha var: 2016 yılında Türkiye'de PKK terör örgütünün yönlendirdiği kaçak sigara oranı, toplam piyasa payı içerisinde yüzde 21'di, 2017 yılında yüzde 12,8; şu anda da yüzde 6,4. Yani kaçak sigara oranını yüzde 21'lerden, yüzde 22'lerden yüzde 6,4'e düşüren, hem PKK'nın pazar payını düşüren hem de bu konuda Türkiye'de bir sağlıklı ortam ortaya koyan FETÖ ihanetiyle beraber ciddi bir dijital saldırıya maruz kalmıştık. Orada da çok iyi bir iş yaptık. Türkiye'nin toplam kapasitesi bir yılda 45 bin dijital veriyi incelemekti; Allah'ımıza şükürler olsun, bugün yılda 750 bin dijital veriyi inceleyen ve bu konuda mahkemelerimizin elini kuvvetlendiren bir çabayı da ortaya koyduk" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ile CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu karşı karşıya geldi. Şentop, Tanrıkulu'nun aynaya bakmasını söyledi. Tanrıkulu da Şentop'un sözleri üzerine Şentop'un bulunduğu Divan'a yürümek istedi. Bunun üzerine CHP ve AK parti milletvekilleri yerlerinden kalktılar. Şentop daha sonra Tanrıkulu ile uzun süredir muhabbetleri olduğunu ve 'aynaya bakma' sözü ile kötü anlamda bir şey kastetmediğini ifade etti.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bir gece ansızın gelebiliriz '
 
Koca sağlıkta 2023 vizyonunu paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hainlerin sığınağı imha edildi
Bingöl kırsalında terör örgütü PKK'lı teröristlerin kış üstlenmesi için ...
23 terörist etkisiz hale getirildi
Yapılan operasyonlar neticesinde; 12 ilde, (Şırnak 17, Tunceli 4, Mardin ...
Tefecilere yönelik operasyonlar yüzde 48 arttı
İçişleri Bakanlığı, 2018'de tefecilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ...
 
Erzurum GGM’ye teslim edildiler
Türkiye’ye illegal yollardan girdiği tespit edilen Pakistan uyruklu 2 ...
Çınar güven tazeledi
Turan Çınar, 2. Olağan Kongresinde üyesi bulunan 64 avukatın oyunu alarak ...
Buzlanma kazaya yol açtı: 1 yaralı
Erzurum’da ıslak zeminde kayarak direksiyon hakimiyeti kaybolan otomobil, ...
 
"Uyuşturucuyu da bu ülkeden silmezsek namerdiz"
Türkiye'de aralıksız süren uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hakkında ...
44 ilde FETÖ operasyonu: 155 gözaltı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup ...
Hainler panikte
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de Fırat’ın doğusuna operasyon ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva