ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>GUNCEL
11 Mart 2016 Cuma - 06:29

'Bağış Kartı' Projesi boyut büyüttü

Biçen İcra Kurulu Başkanı İhsan Biçen, kadının toplumda güçlenmesi amacıyla gelirlerinin Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'na bağışlanacak 'Bağış Kartı' projesini başlattıklarını açıkladı.

 Bağış Kartı  Projesi boyut büyüttü

Biçen İcra Kurulu Başkanı İhsan Biçen, kadının toplumda güçlenmesi amacıyla gelirlerinin Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'na bağışlanacak 'Bağış Kartı' projesini başlattıklarını açıkladı.

Biçen İcra Kurulu Başkanı İhsan Biçen, kadının toplumda güçlü konuma gelmesi amacıyla gelirlerinin Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'na bağışlanacak 'Bağış Kartı' projesine imza attıklarını belirtti. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Mersin'de öldürülmesinin ardından 'Güçlü kadın Güçlü toplum' sloganıyla projeye başladıklarını söyleyen Biçen, “Ülkemizde her gün kadına yönelik çok sayıda şiddet haberi duyuyor, okuyorduk. Tabi basına yansımayan ve bilemediğimiz birçok şiddet mağduru kadınımızın olduğunu da biliyorduk. Ancak 11 Şubat 2015’te öyle bir cinayet haberi duyduk ki bu vahşet karşısında kayıtsız kalamazdık. Herkesi yasa boğan, herkesin kanını donduran ve kamuoyunca ‘Özgecan Cinayeti’ adıyla sahiplenilen büyük trajedi bizleri de harekete geçirdi. Bu acı günleri takip eden ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak ise, katılırsınız ki, olanaksız ve anlamsız kaldı” dedi.

Biçen olarak topluma anlamlı bir hatırlatma yapmak üzere bir sosyal sorumluluk projesi başlatmaya karar verdiklerini dile getiren Biçen, “'Güçlü Kadın Güçlü Toplum'sloganı ile adlandırdığımız projemizi 7 Mart 2015 tarihinde hayata geçirdik.Projemizde, toplamda 1 milyon adet Biçen poşeti üzerine ‘’Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’’ sloganı yazarak, kadının toplumdaki yerinin önemine bir kez daha dikkat çektik. Poşetlerin diğer yüzünde ise Hürriyet Gazetesi'nin başlattığı ve yakın zamanda Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'na devrettiği ‘Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı’ numaralarına yer vererek mevcut kampanyaya güç verdik. ‘Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı’ numaralarının yanı sıra eklediğimiz, “Şiddet görüyorsanız ya da şiddete uğrayan birini tanıyorsanız lütfen bu numaraları arayın” mesajı ile konuya özel bireysel duyarlılığın arttırılmasını hedefledik. Ayrıca Hürriyet Gazetesi'nin ‘Aile İçi Şiddete Son’ adlı kitapçıklarını market kasaları aracılığı ile müşterilerimize ulaştırmak suretiyle bireysel yasal hak ve sorumluluklarımız konusunda vatandaşlarımızı daha ayrıntılı bir şekilde bilgilendirme yoluna gittik” şeklinde konuştu.

Yine ‘’Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’’ kampanyası kapsamında Mart ayı boyunca tüm Biçen Marketler'e asılan afiş görselleri, radyo anonsları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel üretilen ve Biçen çalışanlarının yakalarında taşıdıkları özel rozetler aracılığı ile tüm ziyaretçilere ‘’Güçlü Kadın, Güçlü toplum’’ mesajını ilettiklerini vurgulayan İhsan Biçen, “Bu mesajları vatandaşlarımıza iletmeye devam edeceğiz. Sosyal sorumluluk bilincimiz gereği gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi her yıl yenileyerek konuya özel duyarlılığı arttırmakta ve diri tutmakta kararlıyız. Sosyal sorumluluk projemiz çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle mağazalarımızı ziyaret eden 10 milyonu aşkın kişiye duyarlılığı artıracak mesajlar verdik. Çeşitli sosyal medya paylaşımları ile sesimizi azımsanmayacak bir kitleye duyurduk. İlaveten, Erzurum’un sosyal sorumluluk bilincine sahip Düzgün Marketleri projemize destek verdi; Erzurum’da da aynı proje hayata geçirilmiş oldu. ‘’Güçlü Kadın Güçlü Toplum’’ sosyal sorumluluk projemiz, her yıl düzenlenen “Yerel Zincirler Buluşuyor” organizasyonu ve ‘Perakendenin En Parlak Fikirleri’ yarışmasında en iyi sosyal sorumluluk projesi dalında birincilik ödülüne layık görüldü” dedi.

Sosyal sorumluluk bilincine sahip bir ekip olarak, toplumun ferahı ve mutluluğu için, üzerimize düşen görevleri yapmak zorunda olduklarını söyleyen Biçen, “Şunu iyi biliyoruz ki; özgüveni yerinde, güçlü ve başarılı kadınlar toplumsal mutluluğun da teminatıdır. Bu sebeple yine ve yeniden ‘’Güçlü Kadın Güçlü Toplum’’ dedik ve projemizin ikinci aşamasını hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

“BAĞIŞ KARTI GELİRLERİNİ NOTER EŞLİĞİNDE DEVREDECEĞİZ”

18 Şubat 2016’da başlatılan 'Bağış Kartı' projesiyle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'na maddi destekte bulunmayı düşündüklerinin belirten Biçen İcra Kurulu Başkanı İhsan Biçen, “Biçen ekibi olarak, Biçen kasiyerlerince tanesi 1 TL’den satışa sunulan bağış kartlarından toplanacak tüm geliri Noter eşliğinde TKDF’ye bağışlayacağız. Bu bağışlarla aynı zamanda şiddet mağdurlarına 7-24 destek veren ‘Acil Yardım Hattı’nın da yaşatılması sağlanmış olacak. TKDF‘'nin yürüttüğü Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na toplamda 21 ülkeden kadınlar ulaşıyor ve hukuki, psikolojik ve barınma desteği alabiliyorlar. Başlattığımız 'Bağış Kartı' kampanyası ile amacımız, bir yandan mağdurlara maddi destek sağlarken öte yandan, kartların üzerindeki anlamlı mesajlar sayesinde, konuya özel toplumsal bir farkındalık oluşturmaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 
Erzurum Ulaşımda vizyon büyüttü
 
Hemşehriler hasret giderdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den Öğrencilere YGS motivasyonu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yükseköğretime Geçiş Sınavı ...
Alaca Şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
Aziziye İlçesine bağlı Alaca Mahallesi’nde 98 yıl önce Ermeni mezalimine ...
Egedeki dadaşlardan sılayı rahim
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu, Sıla-ı Rahim amacıyla ...
 
Kadın eğitiminde Yakutiye-ATAKSAN işbirliği
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi ile ATAKSAN el birliği içerisinde ...
Aydemir Çatlı Dadaşların Milli Coşkusunu paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Çat ilçesinin düşman işgalinden ...
Çat’ta Milli coşku yaşandı
Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı coşkuyla kutlandı.
 
Kent Meydanında Kadınlar Günü kutlaması
Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanlığı Bayanlar Birimi Yakutiye Kent Meydanı’nda ...
Altıparmak: ‘Aslolan huzurdur’
Dünya Kadınlar Günü Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Özden Altıparmak, ...
Erzurum Dünya sıralamasında 18’inci
Tempo Travel'de “Doğunun Turizm Başkenti Erzurum” başlığıyla yer alan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva