ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>TÜRKİYE
26 Kasım 2015 Perşembe - 02:21

"Allah Bu Milletin Bahtını Açık Etsin"

Davutoğlu, ‘Allah bizi milletimizden, milletimizi bizden ayrı düşürmesin. Allah bu milletin bahtını daima açık etsin" dedi

 Allah Bu Milletin Bahtını Açık Etsin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Seçim akşamı balkon konuşmamda çerçevesini çizdiğim üzere herkesin hükümeti olacağız. Sevgi tohumu ekeceğiz, sevgi çınarları büyüteceğiz." dedi.

Davutoğlu, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 26. Dönem Meclis çalışmalarının ülkeye ve millete hayırlar getirmesini temenni etti.

Davutoğlu, konuşması sırasında ceketinin yakasındaki rozetlere dikkati çekerek, yakasında, Türk bayrağı rozetinin yanında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının 25 Kasım "Kadına karşı şiddete dur de" günü dolayısıyla takdim ettiği rozetin bulunduğunu söyledi.

Millet olarak ülkenin her yerinde her türlü şiddete özellikle de kadınlara yönelik şiddet konusunda omuz omuza verilmesi ve bu şiddete karşı alınacak tedbirler konusunda bir arada olunmasının herkes için bir vazife olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bütün kadınlarımızı, ailelerimizin, ülkemizin teminatı olan aziz kadınlarımızı bir kez daha huzurunuzda saygıyla selamlıyorum. Şiddetin her türlüsüne son verdiğimiz günlerin yakın olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Bugün TEOG sınavı olduğunu anımsatan Davutoğlu, bütün öğrencilerin gözlerinden öperek, başarılar diledi.

"TÜRK DEMOKRASİSİ 1 KASIM'DA DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR OLGUNLUK SINAVI VERDİ"

Davutoğlu, Türk demokrasisinin 1 Kasım seçimlerinde bir kere daha dünyaya örnek olacak bir olgunluk sınavı verdiğini ifade ederek, 81 vilayette insanların barış içinde ve yüzde 85'i aşan yüksek bir katılımla sandıklara giderek oylarını özgürce kullandıklarını söyledi. Bunun sonucunda da dünya demokrasilerinde az görülen bir oranla yüzde 95'in üzerinde temsil kabiliyetine haiz bir Meclis tablosunun oluştuğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bu sadece Türkiye'de değil, dünyada da az rastlanacak bir demokrasi başarısıdır. Oylarını kullanarak demokrasimize sahip çıkan, demokrasimizi güçlendiren her bir vatandaşımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi.

1 Kasım seçimlerinin AK Parti açısından da tam bir zafer tablosu ortaya çıkardığına işaret eden Davutoğlu, "Milletimiz 7 Haziran'dan sonra büyük bir oy artışıyla 1 Kasım'da yeniden emaneti AK Parti'ye yani bizlere, yani sizlere teslim etti. Bu emaneti 4 yıl boyunca onurla taşıma sözünü buradan, bu yüce çatı altından milletimize bir kez daha veriyoruz" ifadesini kullandı.

Seçimlerde 23.7 milyon oy oranıyla oyların yüzde 49.5'ini alarak Türkiye genelinde 317 milletvekili çıkardıklarını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:"En önemlisi altını çizerek söylüyorum; bir tek bu grupta bugün olan bir tabloya işaret etmek için söylüyorum. 7 coğrafi bölgede de AK Parti birinci oldu. Yüzde 95 temsil kabiliyetiyle gerçekten TBMM büyük bir temsil niteliğine ulaştı. Ama şunu gururla ifade ediyorum bu temsil niteliği en fazla ve en kapsamlı şekilde AK Parti grubunda tecessüm etti. Başka hiçbir grup toplantısında Türkiye'nin çeşitliliği anlamında böyle bir temsil kabiliyeti yoktur ve olamaz. Çünkü AK Parti milletin bağrından çıkmış, millete hizmet etmek için yola çıkmış kadroların partisidir. Böylece bir kere daha AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğu, AK Parti'nin birlik ve bütünlüğümüzün teminatı olduğu gerçeği ispat edilmiş, ortaya çıkmış oldu.

Buradan 81 vilayetimize bize oy versin, vermesin 78 milyon insanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Milletimiz bir kere daha bütün meselelerimizin çözüm yerinin TBMM olduğunu ilan etmiştir. Bize düşen bu güvene layık bir şekilde fedakarca çalışmak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine öncelikle de 2023 hedeflerine ulaştırmaktır. İnanıyorum ki yeni dönemde 13 yıllık büyük başarılarımızı daha da büyütecek adımları kararlılıkla atacağız. Bütün arkadaşlarıma güveniyorum. İnşallah yeni dönemde ülkemizi daha iyi seviyelere taşımak için omuz omuza hep birlikte çalışacağız, hep birlikte ter dökeceğiz, hep birlikte emek vereceğiz. Gönül gönüle parlak bir geleceğe birlikte yürüyeceğiz."

İlk kez TBMM çatışı altında görev alan arkadaşlarını da tebrik eden Davutoğlu, "Allah bu millete, gönül coğrafyamıza ve insanlığa hizmet yolunda emek ve gayretlerinizi zayi etmesin" dedi.

Davutoğlu, 3 Kasım 2002'de milletten aldıkları emaneti  bugüne kadar 13 yıl boyunca layıkıyla taşıdıklarını belirterek, "Buna millet de, tarih de, Allah da şahittir" ifadesini kullandı.

"ALLAH BU MİLLETİN BAHTINI DAİMA AÇIK ETSİN"

"Milletimize hizmet için çıktığımız bu uzun ve kutlu yürüyüşün yeni bir aşamasındayız" diyen Davutoğlu, AK Parti'nin neredeyse kurulduğu günden beri iktidarda olan ve seçim kaybetmemiş bir parti olduğuna dikkati çekti.

Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin milletin kendilerine duyduğu güvenin artarak devam ettiğini bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, "Bu güven ve muhabbet bağının kurulmasında rol oynayan ve bugün Cumhurbaşkanlığı makamında görmekten büyük gurur duyduğumuz kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı buradan hürmetle, muhabbetle selamlıyorum" dedi.

Türk siyasetinde başka bir örneği olmayan 13 yıllık bu başarı tablosunda AK Parti'ye gönül vermiş herkesin büyük bir payı, büyük bir hissesi bulunduğuna değinen Davutoğlu, geçmişten bugüne AK Parti çatısı altında Türkiye'ye hizmet eden herkese teşekkür etti.

Davutoğlu, özellikle de 25. dönemde aralarında olan ama bugün aralarında bulunmayanları şükranla anarak, "Onların kısa süren ama belirleyici bir rol oynayan 25. dönemdeki birlik gayretleri olmamış olsaydı 1 Kasım zafer tablosu ortaya çıkmazdı. Bu destansı medeniyet yürüyüşünün bütün kahramanlarını buradan saygıyla, minnetle, muhabbetle selamlıyorum. Bu kutlu yolculuk süresince aramızdan ayrılanlar oldu. Allah hepsine rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Onların bıraktığı emaneti en işi şekilde gelecek nesillere aktarmak konusunda da bize güç ve kudret nasip eylesin. Allah bizi milletimizden, milletimizi bizden ayrı düşürmesin. Allah bu milletin bahtını daima açık etsin" diye konuştu.

"BU LİSTE TÜRKİYE'NİN ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLARI GÖZ ÖNÜNE ALINARAK HAZIRLANDI"

1 Kasım seçimlerinin ardından başlayan sürecin anayasa ve yasaların çizdiği çerçeve içerisinde adım adım ilerlediğini anlatan Davutoğlu, önce milletvekillerinin mazbatalarını aldığını ardından yemin töreninin gerçekleştiğini ve Pazar günü de Meclisteki en fazla milletvekiline sahip parti olarak yine AK Parti'nin içinden Sayın İsmail Kahraman'ı Meclis Başkanı olarak seçildiğini anımsattı.

Davutoğlu, Kahraman'ın uzun yıllar siyasetin içinde olmuş, farklı dönemlerde milletvekilliği ve bakanlık yapmış, saygın liyakatiyle bu makama en çok yakışan isim olduğuna inandığını belirterek, Kahraman'a görevinin hayırlı olmasını diledi.

Bütün bu çalışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tevdi ettiği görevin bir gereği olarak yeni kabineyi belirleme çalışmalarını da azami bir özenle ve dikkate sürdürdüklerini bildiren Davutoğlu, parti kurullarında istişareler gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'yi  4 yıl boyunca hakkıyla yöneteceğine inandıkları liyakat sahibi isimlerle listeyi oluşturarak Cumhurbaşkanı'na arz ettiklerini belirtti.

64. Hükümet'in ülke, bütün vatandaşlar, gönül coğrafyası ve insanlık için hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, şöyle dedi:"Bugün de Meclis grup yönetimimizi hep birlikte belirleyeceğiz. Gerek kabine listesini belirlerken gerekse Meclis grubumuzda yer alacak arkadaşlarımızı belirlerken çok sayıda liyakatlı isimlerin içinden bugün için en doğru olduğuna inandığımız isimleri seçmeye çalıştık. Bu demek değil ki AK Parti'de bu makamlarda bulunmayı hak eden isim sayısı bu kadardır. AK Parti o kadar yetkin isimlerden oluşan o kadar zengin bir kadroya sahip ki emin olun 15 gündür hatta 1 Kasım akşamından itibaren zihnimde her bakanlık için en az 4- 5 alternatif isim arasında dolaştım, durdum. Bunların arasından bir isim seçmek gerekti. İnanın bu Bakanlar Kurulu ve Meclis grup yönetimi listemiz dışında da AK Parti grubundan en az bunun kadar nitelikli 3- 4 liste çıkarabilirdik. Aslında bütün AK Parti kadrosu 317 kardeşimiz bütün bu görevlere hakkıyla layıktır ve bu görevleri yerine getirecek şuura, kabiliyete, donanıma sahiptir."

Başbakan Davutoğlu, bu listenin Türkiye'nin öncelikli ihtiyaçları, reform, kalkınma, atılım hedefleri göz önüne alınarak hazırlandığına işaret ederek, AK Parti'nin bu ülkeyi daha uzun yıllar başarıyla yönetecek çok yönlü, seçenekli, zengin bir kadroya sahip olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, "Bugün görev bu arkadaşlarımıza verildi. Gün gelecek diğer arkadaşlarımıza da gönül rahatlığıyla bu makamları emanet edeceğiz. Bütün bu makamlar geçicidir baki olan kubbede hoş bir seda bırakmak, arkamızda hayır dualarıyla anılmaktır. Şimdi hepimize düşen görev aşkla, heyecanla, milletimizin emanetine, hukukuna sahip çıkmaktır. Milletimizin teveccühüyle yüklendiğimiz bu aziz emaneti biz her zaman bir bütün olarak AK  Parti ailesi olarak hep birlikte taşıdık, taşımaya devam edeceğiz. Son nefese kadar da bu emaneti kutsal bir yük olarak omuzlarımızda ama en önemlisi gönlümüzde tutacağız" diye konuştu.

"Sevgi Tohumu Ekeceğiz, Sevgi Çınarları Büyüteceğiz"

Kendilerini yoğun bir çalışma programının beklediğini ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Büyük hedeflerimiz var. Önümüzdeki 4 yıl boyunca milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli adımları atacak, 2023 hedeflerimize ulaştıracak yapısal reformları gerçekleştireceğiz. İnşallah Türkiye'ye yakışan sivil bir anayasa hedefimizi de toplumumuzun bütün kesimlerinin katılımıyla bu dönemde gerçeğe dönüştüreceğiz. 64. Hükümet'in 3 temel misyonu olacak. Hükümetimizin birinci misyonu milletimizi temsil etmektir, ikinci misyonu milletimize hizmet etmektir, üçüncü misyonu ise ülkeyi geleceğe taşımaktır. Türkiye'yi tartışılmaz biçimde insan hak ve özgürlüklerine sadakatle bağlı, insan onurunu korumayı esas alan, gelişmiş demokrasiyle örnek bir ülke haline getirmek için bütün gücümüzü seferber edeceğiz. İlk grup toplantımızda huzurunuzda açıkça ilan ediyorum ki istisnasız bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumak, savunmak ve geliştirmek siyasetimizin esası olacaktır."

Davutoğlu, evrensel insani değerlerin, bütün insanların, bütün canlıların, doğanın, bütün inanç ve düşüncelerin hukukunun korunmasının en büyük meseleleri olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Herkes emin olsun ki kimsenin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz. Artık o darbe dönemlerindeki gayri hukuki anlayışların tümünün sonu gelmiştir. Bütün vatandaşlarımızın ve ülkemizin itibarını, güvenliğini korumaya çalışırken dünyaya açık, evrensel değerlerle barışık hukuk düzenine tabi bir hükümet olacağız. Güç ve kuvvetin değil, hukuk ve adaletin belirleyici olduğu bir anlayışla ülkemizi yöneteceğiz. İnsanlarımıza bu inançla hizmet edeceğiz. Kibir ve gurur Allah'ın izniyle nefislerimizi rehin alamayacak ve bu anlamda milletimizin denetimine açık bir şeffaflık içinde olacağız. Seçim akşamı balkon konuşmamda çerçevesini çizdiğim üzere herkesin hükümeti olacağız. Aynı gün akşam Hz. Mevlana'nın huzurunda ilk konuşmamı yaptığım gibi biz bu bereketli topraklara sevgi tohumu ekmeye geldik. Sevgi tohumu ekeceğiz, sevgi çınarları büyüteceğiz."

 

 
Akdağ, Genel Başkan Yardımcısı oldu
 
Dadaşlar memnun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: 'Göz yummayız'
Başbakan Davutoğlu, "Bayır Bucak bölgesinde tek bir DAEŞ unsuru yoktur, ...
Suriye’deki teröre bilimsel teşhis
Eğilmez, Suriye’de uyuşturucu lortlarıyla Beşar Esed’in askerleri arasında ...
Bakan Altınok’tan tevazu örneği
Kızılırmak Caddesi ve Hatay Sokak üzerinden Meşrutiyet Caddesi'ne oradan ...
 
Davutoğlu'ndan "Bayırbucak" açıklaması
Davutoğlu,"Suriye'deki her gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Özellikle ...
Türkiye’den Türkmen ailelere yardım
Suriye'de Türkmen köylerine yönelik kara harekatı sürerken bombalardan ...
Yalçın lanetledi..!
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik ...
 
Davutoğlu'ndan Bayırbucak Türkmenlerine Destek
Davutoğlu, "Bayırbucak Türkmenleri asırlarca orada yaşamış kardeşlerimizdir, ...
‘Bu gidişe dur demeliyiz’
Erdoğan, “Artık bu gidişe bir ‘dur’ demeliyiz. Merhamet dini olan, sevgi ...
Bakan Güllüce’den, Güllüce Köyüne 3B’li bakış
Bakan Güllüce, Bakanlığın standında bulunan 3B Topoğrafya ve Kent Verileri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva