ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
25 Şubat 2017 Cumartesi - 12:00

’25 yıllık hayal gerçek oldu’

NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bulat, şehir içinden ve şehir dışından ziyaretçi akınına uğrayan EYOF Sokağı ile ilgili özel değerlendirmelerde bulundu.

’25 yıllık hayal gerçek oldu’

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bulat, şehir içinden ve şehir dışından ziyaretçi akınına uğrayan EYOF Sokağı ile ilgili  özel değerlendirmelerde bulundu. Bulat, Şehrin tanıtımına ciddi katkı sağlayan sokakta, 25 yıllık hayallerini de gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Oluşturduğumuz buz müzesi Bizim Erzurum’da 25 yıllık bir hayalimizdi.” dedi

EYOF Sokağı ile amacın Erzurum’un tarihi ve kültürel yapısını tanıtmak olduğuna değinen Bulat, “Bizim Erzurum da ki 25 yıllık hayalimizdi buz müzesi kurmak. Burada kullandığımız buzlar ise Antalya Manavgat’tan geldi. Tasarımlarımız da bildiğiniz gibi Erzurum konuluydu, Erzurum’a yönelikti.  Biz dedik ki EYOF Sokağına gelen misafirler özellikle yabancı konuklar burada Erzurum’u yeniden yaşasın. Geldikleri zaman Erzurum’a ait olan objeleri görsünler, tarihi yapıyı tanısınlar” dedi.

Tarihi, sanatla birleştirerek büyük bir görselliğe imza attıklarını belirten Bulat, “Biz 93’te kardan heykel yarışmaları yapıyorduk. Bunun devamında ki yıllarda da yine bu şekilde birçok çalışmalarımız oldu. Fakat böyle büyük çapta bir sokağı EYOF kapsamında ilk defa yaptık.  Rektörümüz Ömer Çomaklı’nın vermiş olduğu destekle beraber güzel bir iş çıkardık.. Bunda ki en büyük amacımız ise Erzurum’a gelen turistlere şehrin bir özetini sunmaktı. Sokağımızı buna göre tasarladık. Yaklaşık 6 Ocakta başladık çalışmalara. Yaklaşık 32 kişilik bir ekiple gece gündüz demeden çalıştık.  Büyük kalıplar oluşturduk ver bu kalıplara karları sıkıştırarak sokağın kütlesini oluşturduk. Daha sonrasında ise hangi mimari nerede yer alacak onu belirledik. Yapıların yerlerini belirleyerek yontma işlemini başlatıp geometrik olarak şekillerini vermeye başladık. Tabi bunu yaparken gece saat 8’den 12 kadar yapay karda püskürterek yapıyı sağlamlaştırdık.  Püskürttüğümüz kar çok temiz kardı ve aşama aşama detayına giderken su ile karı karıştırarak şekillendirdik ve ayrıntılarını verdik. Yaklaşık 400 kamyon kar geldi. Her gün en az 2-3 kamyon da kar püskürttük” ifadelerine yer verdi.

“BU KADAR TALEBİN OLACAĞINI HİÇ BEKLEMİYORDUK”

EYOF Sokağının açılışın ardından korkunç bir taleple karşılaştıklarını ifade eden Bulat, aynı zamanda bu büyük talep karşısında duydukları mutluluğu dile getirdi.

Beklemedikleri bir talep ile karşılaştıklarının da altını çizen Bulat, “Biz açılıştan sonra korkunç bir taleple karşılaştık. Yerli ve yabancı misafirler dışında anaokulundan tutunda, lise öğrencilerine kadar her gün otobüsler dolusu insan buraya adeta akın etti. Yerel medyanın dışında, birçok ulusal kanalda buradan canlı yayınlar yaparak EYOF Sokağını ekranlara taşıdı. Bunun bize tanıtım noktasında fazlasıyla yararı oldu. Yaptığımız etkinlikte bu kadar talebin olacağını hiç beklemiyorduk. Sanat bağlamında bu kadar beklenti içerisinde değildik. İstediğimizden çok çok fazla bir talep oldu. Çevre şehirlerden etkinliği duyanlar, sokağı merak edenler Rize, Giresun, Antalya’dan vs. Türkiye’nin değişik illerinden insanlar buraya akın etti. Televizyondan yapılan yayınların bunda katkısı oldukça büyük” diye konuştu.

 “SANATIN GÜCÜ ÖYLE BÜYÜLÜ Kİ…”

Talep yoğunluğunun yanı sıra gelen tepkilerinde oldukça olumlu olduğunu kaydeden Bulat sözlerine şu şekilde devam etti; “Gelen tepkiler oldukça güzel ve bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Çocuklara, gençlere, yaşlılara bizzat kendim sordum nasıl diye aldığım cevaplar oldukça mutlu ediciydi. İnsanlar sürekli fotoğraf çekiliyor, canlı yayınlar yaparak bunları sosyal mecralarda paylaşıyor. Müthiş bir talep vardı. Erzurum’a da muhteşem bir tanıtım oldu.  Sanatın gücü öyle büyülü ki belki de trilyonlarca para harcansa bu kadar güzel bir etkinlik olmazdı. Basına yansıyan haberler, televizyonlardan gazetelerden yapılan yayınlar ön yargıları kırdı, insanları Erzurum’a çekti. Tanıtım noktasında bu çok önemli hem şehir hem de üniversite adına”

 
Yakutiye GEM'den eğitim açılımı
 
Gelmediklerine pişman oldular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hüseyin Dursun’dan “Hasretim Erzurum'a”
Erzurum'un sevilen mahalli ses sanatçılarından Hüseyin Dursun, memleketinin ...
Bu da buzdan şadırvan
Oltu ilçesinde müstakil evinin bahçesindeki su şebekesi patlayan vatandaş ...
Kar Sokağı, düğün fotoğrafçılarının ilgi odağı oldu
Atatürk Üniversitesi’nde, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ...
 
‘Dilimize sahip çıkmıyoruz’
M.COŞKUN-Yakutiye Müftülüğü Şube Müdürü Eyüp Karakelle, günümüzde konuşma ...
EYOF Sokağı’nda Orta Oyunu
Atatürk Üniversitesi, EYOF Sokağı’nda düzenlediği etkinliklerle misafirlerine ...
Erzurum’da ‘Öğrenci-Yazar Buluşması’
Proje desteğini DAP İdaresi’nin verdiği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ...
 
Büyükşehir, Aşık Sümmani’yi andı
Erzurum’un yetiştirdiği ve Anadolu’nun âşıklık geleneğine damga vuran ...
EYOF Sokağı çocuklarla şenlendi
Atatürk Üniversitesi kampüs alanında kurulan EYOF Kültür ve Sanat Sokağı ...
İlbaş Şehadetin önemini paylaştı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde ‘Şehitliğin Önemi’ konulu seminer düzenlendi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva