ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>GUNCEL
25 Nisan 2013 Perşembe - 15:20

’20. Asrın Yunus Emresi’ydi’

Koçak, ‘’Erzurum ve çevresinde “EFE” namıyla şöhret bulmuş olan Alvarlı Hâce Muhammed Lütfi, ruh dünyamızın fatihlerinden biridir. Gazellerinin çevre insanı tarafından benimsenip, coşkuyla hemen her mecliste dile getirilip söylenmesi O’nu adeta yöremizin Yunus’u haline getirmiştir. ‘’ dedi.

’20. Asrın Yunus Emresi’ydi’

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Uluslararası Hâce Muhammed Lütfi (Alvarlı Efe) Sempozyumu Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde açılış konuşmalarıyla başladı.
BİR ANADOLU ERENİ VE MİLLİ MÜCADELE BAYRAKTARI
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Cengiz Gündoğdu, Erzurum’un bağrına bastığı ilim ve irfan ehli insanların ürettiği değerlerle; şehirle, tarihle ve toplumla barışık varlıklarıyla gönüllere huzur bahşetmiş pek çok vatan evladı yetiştirdiğini kaydetti.
Gündoğdu, ‘’Bu bağlamda Atatürk Üniversitesi, yöremizin tarihi değerlerini, yetiştirdiği alimlerini, şairlerini ve hikmet sahibi şahsiyetlerini akademik boyutta yeniden topluma hatırlatma amacıyla pek çok etkinlik düzenlemiştir.’’ dedi.
Gündoğdu, Alvarlı Efe’nin, ilkeli düşünce ve kalp gerçeklikleri arasında sentez yapmayı başarmış, bir Anadolu ereni ve milli mücadelede bayraktarlık yapmış vatan sevdalısı bir dadaş olduğunu söyledi. Gündoğdu, ‘’ Düzenlediğimiz bu toplantıyla, Alvarlı Efe’yi bilim dünyasının dikkatine sunmayı, yeni kuşaklara tanıtmayı böylece bizi maziye bağlayan köprülerden birini daha ihya etmeyi amaçlamaktayız. ‘’ diye konuştu
ALİM, KOMUTAN VE ZULME BAŞKALDIRAN YÜREKLİ BİR DADAŞ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak konuşmasına, Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi anısına düzenlemiş olan uluslararası sempozyuma, gerek yurtiçinden ve gerekse yurt dışından katılan misafirlere şükranlarını sunarak başladı.
Koçak, ‘’Erzurum ve çevresinde “EFE” namıyla şöhret bulmuş olan Alvarlı Hâce Muhammed Lütfi, ruh dünyamızın fatihlerinden biridir. Onun temiz gönlünden coşup taşan gazelleri, yıllardır insanımızın gönlünde ve dilinde yaşamaya devam ediyor. Özellikle gazellerinin ve kıtalarının çevre insanı tarafından benimsenip, coşkuyla hemen her mecliste dile getirilip söylenmesi O’nu adeta yöremizin Yunus’u haline getirmiştir. ‘’ diye konuştu
Koçak konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Efe’nin fikirden öte hikmetleri vardır ve her okunuşunda yeni bir fikre ulaşmanın yanında orada sırlanan hikmetler zevk edilir. Muhammed Lütfi Efendi, âlim bir zât idi. Bir şairdi, yani bir edip idi. İlâhî hakikatlerden haberdar bir ârif idi. Evet, o bir askerdi, komutandı aynı zamanda. Birinci Dünya Savaşı yıllarında, Erzurum’un Ruslar tarafından işgali üzerine zulme başkaldıran yürekli bir Dadaş idi. Düzenlediğimiz bu sempozyumla birlikte, değerli bilim adamlarımızın sunacakları tebliğlerle, sadece takdir etmekle yetindiğimiz bu yüce şahsiyetin ruh dünyasının derinliklerine inip onu hakkıyla anlamayı arzuluyor, bu sempozyumu teşriflerinizden dolayı sizlere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. ‘’
KÜLTÜR VE MEDENİYET ŞEHRİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Erzurum’un geçmişten bugüne, kültür ve medeniyet şehri olduğunu hatırlatarak Erzurum’un vefat eden büyük zatları olduğu gibi, hâlâ güzel nesilleri barındıran bir şehir olduğunu kaydetti Küçükler, ‘’ Bugün sempozyuma konu olan gönül sultanı Alvarlı Efe Hazretleri’nin hayatına yetişemediğimiz için kendimizi şanssız hissediyoruz. Bugün onun manevi iklimini görmüş olan hocalarımızdan bu büyük zatı dinlemek bile bizleri bahtiyar ediyor. ‘’ şeklinde konuştu.
TÜRK-İSLÂM DÜNYASININ EN BÜYÜK ALİMLERİNDEN BİRİ
Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Erzurum’un ve Türk İslam dünyasının yetişmiş en büyük alimlerinden biri olan Muhammet Lütfi Efendi’yi anma sempozyumunda olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Öztürk, ‘’ Bu sempozyumun hazırlanmasında emekleri olan Atatürk Üniversitesine, Erzurum Büyükşehir Belediyesine ve Alvarlı Efe Hazretleri Vakfına teşekkür ediyorum. ‘’ dedi. Protokol, Alvarlı Efe Hazretleri Vakfı tarafından hazırlanan sergiyi gezerek bilgi aldı.
 

 
‘O, gönül sultanıydı’
 
134 öğrenci masa tenisinde yarıştı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 25 Nisan 2013 Perşembe 16:54

Evet O,bu asırda gönülleri fethettiği gibi, bundan sonraki asırlarda da gönülleri fethetecek,gönüller sultanıdır.Gönüllerde taht kurmuş,gönülleri kadife kadife işlemiş bir gönül sarrafıdır.Allah (CC) şefaatine nail eylesin.Bu Dadaşlar Diyarı'ndan manevi desteğini eksik etmesin.Âmin !.. Bu Hasankale ne güzel bir diyardır ki İslam Âlemine İbrahim Hakkı Hazreteleri,Alvarlı Muhammed Lütfi Hazretelri,Fethullah Gülen gibi gönül dostlarını hediye etmiştir. MaşâAllah,barekAllah olsun Hasankale'ye ve Erzurum'a. Erzurumlu olmak gerçekten çok büyük bir ayrıcalıktır.Ne mutlu Erzurumlu Dadaşlara.Selam size Cihangir Dadaşlar. Selam olsun. Erzurumlu olmak büyük bir gurur kaynağıdır.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğilmez’den şok iddia..!
Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ...
Çiğdemli Köyü’ne 23 Nisan sürprizi
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Müdürlüğü tarafından ...
Üç aylar için geri sayım
Müslümanlar için kutsal zaman dilimini ifade eden Üç aylar 11 Mayıs 2013 ...
 
Hz.Peygamberi yürekleriyle anlattılar
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Oltu Anadolu İmam Hatip ...
Oltu’da milli gurur günü
Oltu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Maruf Köyünde örnek etkinlik
Karaçoban İlçesine bağlı Maruf Köyünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
Şenkaya'da 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yıl dönümü coşkuyla ...
Milli coşku doruktaydı
Erzurum’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı milli coşkuyla kutlandı.
’23 Nisan 1920 milli iradenin ifadesidir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Türk milleti, Yüce Mecliste ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva