ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
13 Mart 2019 Çarşamba - 12:36

'100. Yıl Kurtuluş Ormanı'nda Erzurum vurgusu

Samsun Valisi Osman Kaymak, ‘81 ilimizden, ikişer gencimiz illerinden getirdiği topraklarla, Samsun, Amasya Erzurum ve Sivas noktaları başta olmak üzere fidanlarımızı dikeceğiz.’ açıklamasını yaptı

 100. Yıl Kurtuluş Ormanı nda Erzurum vurgusu

Samsun Valisi Osman Kaymak, 21 Mart’ta kutlanacak olan Orman Haftası'nda, Atakum ilçesi Büyükoyumca Mahallesi'nde bulunan ve Samsun Orman İşletme Müdürlüğüne ait 20 hektarlık bir alanda 19 bin 19 fidanla "100. Yıl Kurtuluş Ormanı"nın oluşturulacağını söyledi.

19 Mayıs 1919'un 100. yılı etkinlikleri kapsamında, 21 Mart’ta kutlanacak Orman Haftası'nda yapılacak etkinlikler hakkında Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda faaliyetleri hakkında bilgi veren Amasya Orman Bölge Müdür Vekili Oktay Ayatay, Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı olan Samsun’da 3 adet işletme müdürlüğü, 1 adet fidanlık müdürlüğü ve idari birimlere bağlı 36 adet işletme şefliğinin mevcut olduğunu söyledi. Hizmetleri 590 personelle yürüttüklerini ifade eden Ayatay, “2019 yılı içerisinde genç ormanlarımızda bakım yapmak üzere 13 bin 500 hektarlık sahada bakım çalışmalarımız yapılacaktır. Orman yollarının bakım ve tamiri için 2 bin 500 kilometrelik bir yolda yeni yol çalışmalarımız olacaktır. Ayrıca ilimizde bu yıl 82 orman köylüsüne ORKÖY kredisi desteği vereceğiz 2 buçuk milyon lira civarında. İlimizde ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışmalarımız yapılacaktır. Diğer ormancılık faaliyetlerimiz de devam etmektedir” dedi.

“100. yılda 1919 kişiyle 19 bin 19 fidan dikiyoruz adı altında bir etkinlik gerçekleştirilecek”

Samsun Valisi Osman Kaymak ise, 19 Mayıs 1919'un 100. yıl etkinliklerinin tüm yurt sathında paylaşılması ve geleceğe kalıcı izler bırakmasını önemsediklerine dikkat çekerek, “Bu amaçla, Samsun Valiliği 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ve Samsun Orman İşletme Müdürlüğünün eşgüdümünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Fidanlık Müdürlüğü, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, TEMA Vakfı, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD), Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği (SAMFAD), Samsun Volkswagen Dayanışma Derneği (SAMWOS), Samsun Offroad Kulübü (SAMOFF), Samsun Türk Enduro Platformu ve 19 Mayıs İzcilik Kulübü Bilim Kolejinin işbirliğinde ‘100. Yılda 1919 kişiyle 19 bin 19 fidan dikiyoruz’ adı altında bir etkinlik gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

 

“100. Yıl Kurtuluş Ormanı oluşturulacak”

21 Mart’ta kutlanacak olan Orman Haftası'nda, Atakum ilçesi Büyükoyumca Mahallesi'nde bulunan ve Samsun Orman İşletme Müdürlüğüne ait toplamda 20 hektarlık bir alanda 19 bin 19 fidandan oluşan 100. Yıl Kurtuluş Ormanı oluşturulacağı bilgisini veren Vali Kaymak, “Saat 14.00'te yaklaşık 1 kilometrelik doğa yürüyüşü ile başlayacak olan etkinlik, vosvos araç sergileri, Türk Enduro Platformu ve SAMOFF'un gösterileri, izci kampları, yürüyüş alanında kurulacak çeşitli sergilerle renklendirilecek. Toplam alanın 4 dönümlük kısmında oluşturulan ve ana etkinlik sahası olan Türkiye haritası formu alanında gerçekleşecek resmi tören ile devam edecektir. 81 ilimizin ayrı ayrı koordinatlarının belirlendiği alanda 81 ilimizden, ikişer gencimiz illerinden getirdiği topraklarla, Samsun, Amasya Erzurum ve Sivas noktaları başta olmak üzere fidanlarımızı dikeceğiz. 2 Mart’ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimizi teşrifleri anısına 100 fidan dikerek başlattığımız proje ile Samsun'un 100. yıl coşkusunu ortak dilimiz doğa ile bütünleşerek yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıya ayrıca, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Samsun Orman İşletme Müdürü Celal Kanbur ve Samsun Orman Fidanlık Müdürü Ahmet Ulakan katıldı

 
Varto’da terör operasyonu: 8 gözaltı
 
Erzurumlu 4 güreşçi A Milli Takımda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinlerli dadaşlar milli coşkuda buluştu
Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü milli coşkuyla kutlandı.
Ülkü Ocakları ezana saygısızlığı protesto etti
Oltu Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca ezana yapılan saygısızlıktan dolayı ...
"Kitap Kardeşim" proje finali Pasinler'de yapıldı
Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik ...
 
Oltu'da Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy rahmetle anıldı
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Oltu’da yapıldı.
Şenkayalılar milli coşkuda buluştu
Şenkaya’da İstiklal Marşının Kabulünün 98. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u ...
Aşkale’de milli coşku yaşandı
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı ...
 
Bulutlar: “12 Mart milli bir duruştur”
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum’un düşman işgalinden ...
“12 Mart hüznün yerini zafere bıraktığı tarihtir”
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 12 Mart Erzurum’un düşman ...
Doğu’dan göz yaşartan tablo
Doğu Anadolu’da besiciler doğadaki bir merhamet örneğine tanık oldular. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva